Καλως ήρθατε

Το συγκεκριμένο blog δημιουργήθηκε για να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας! 'Ενα απαραίτητο μάθημα που διδάσκει στα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά στον εαυτό τους, αλλά και στους γύρω τους, να μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σωστά στο περιβάλλον, να μαθαίνουν να τρώνε, έτσι ώστε να προσέχουν την υγεία τους!
Θα ασχοληθούμε επομένως με α) Διατροφή, β) Περιβάλλον, γ) Πολιτισμός, δ) Υγεία και πρώτες βοήθειες, ε) Προγραμματισμός, στ) Οικονομικά , ζ) Ενδυματολογία και κατοικία και πάρα πολλά άλλα!!!!
Εδώ θα ενημερώνεστε για τρέχοντα θέματα, θα δίνουμε συμβουλές ομορφιάς και υγιεινής διατροφής!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτικές μάσκες προσώπου


Σπιτικές μάσκες προσώπου


Μάσκα από γιαούρτι για όλους τους τύπους δέρματος

Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για τις επιδερμίδες που έχουν καεί από τον ήλιο καθώς και για όλους τους τύπους δέρματος.
Συστατικά:
1 κουταλάκι γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι ρευστό μέλι
Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε τα υλικά και απλώνετε την μάσκα στο δέρμα σας. Αφήστε την για 15 λεπτά, πλύντε το πρόσωπό σας και σκουπίστε το με καθαρό πανί. Συνεχίστε με την υδατική σας κρέμα.

Μάσκα μπανάνας για λιπαρά δέρματα

Η μάσκα αυτή καταπραΰνει το δέρμα.
Συστατικά:
1 μπανάνα κατά προτίμηση ώριμη (μπορείτε να φυλάξετε τις ώριμες μπανάνες στο ψυγείο αλλά θα χρειαστεί να την αφήσετε να ξεπαγώσει πριν την χρήση)
1 κουταλάκι μέλι
1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε καλά την μπανάνα με το μέλι. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού. Απλώστε την στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεβγάλετε καλά με βρεγμένο πανί.

Μάσκα φράουλας για λιπαρά δέρματα

Οι φράουλες και ο χυμός λεμονιού περιέχουν φυσικά τονωτικά.
Σημείωση: Πρόκειται για διπλή δόση, επομένως είτε θα πρέπει να υπολογίσετε την μισή δόση ή να καλέσετε και κάποια φίλη σας.
Συστατικά:
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 ασπράδια αυγού
3 κουταλάκια μέλι
1 φλιτζάνι φράουλες
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μπλέντερ τα παραπάνω υλικά. Απλώστε την μάσκα στο δέρμα σας για 10 λεπτά. Ξεβγάλτε.

Μάσκα τριαντάφυλλου για μεικτά δέρματα

Η μάσκα αυτή με βάση το τριαντάφυλλο, είναι ιδανική στο να εξισορροπεί τις λιπαρές και ξηρές περιοχές τις επιδερμίδας σας.
Συστατικά:
6 φρέσκα ροδοπέταλα
2 κουταλάκια ροδόνερο
1 κουταλάκι γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι ρευστό μέλι
Εκτέλεση:
Μουσκέψτε τα ροδοπέταλα και λιώστε τα σε ένα μπολ  Προσθέστε το ροδόνερο, το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το στο δέρμα σας. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεβγάλτε.

Ευαίσθητη επιδερμίδα:

μήλο
2 κ. της σούπας μέλι
1 κ. του γλυκού φασκόμηλο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο την φλούδα κ τα κουκούτσια κ κόβουμε κομματάκια κ βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι κ το φασκόμηλο.  ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο  Έπειτα απλώνεις στο πρόσωπο για 30 λεπτά και ξεπλένεις.

Ξηρές επιδερμίδες:

30ml ελαιόλαδο
75gr. γλυκερίνη
120ml γάλα
120ml λάδι φουντουκιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε μπολ και έπειτα βάζεις σε σέικερ και χτυπάς για 2 λεπτά. Τοποθετείς στο πρόσωπο για λίγη ώρα.

Μάσκα για βελούδινο δέρμα 
Υλικά
½ ώριμη μπανάνα
½ ώριμο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο αγγούρι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αφήνετε μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα  Απλώνετε μια πλούσια στρώση μάσκας στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήνετε για 30 λεπτά. Ξεπλένετε τη μάσκα με χλιαρό νερό και στο τέλος ρίχνετε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας. και ξεπλενεις.
Μάσκα αναζωογόνησης 
Υλικά
¼ μήλο 
½ ντομάτα
½ ροδάκινο
¼ φλιτζανιού γάλα (πλήρες σε λιπαρά)
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο 
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα φρούτα και πολτοποιήστε τα. Προσθέστε το γάλα και το αμυγδαλέλαιο στον πολτό των φρούτων και βάλτε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει την υφή μιας κρέμας. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Απλώστε τη στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Μάσκα για νεανικές επιδερμίδες 
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας μαγιά μπύρας
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι 
Εκτέλεση
Ανακατέψτε καλά τη μαγιά με το γιαούρτι και αφήστε το μίγμα μέσα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Το πρωί προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε και πάλι καλά. Απλώστε τη μάσκα και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλένετε τη μάσκα με χλιαρό νερό και στο τέλος ρίχνετε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου